Menu Sluiten

Voor de wijnliefhebber

Over Bellingham wijnen
Bellingham staat bekend om het wijnmaken met een minimale interventie. Op deze manier wordt een natuurlijk product gemaakt. Eeuwenoude methoden worden gecombineerd met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. De nadruk ligt dan ook op het behoud van het karakter van de druif en het terroir.
Bellingham voert 3 succesvolle wijnseries: The Bernard Series, The Founders Sieres en The Homestead Series. Elke wijnserie wordt gekenmerkt door zijn eigen verhaal. 

The Bernard Series
The Bernard Series is ons eerbetoon aan de oprichter van Bellingham, Bernard Podlashuk. Gevierd als baanbrekend visionair zetten het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid van Bernard de uitstekende reputatie van het wijnhuis vast. Bernard was van grote invloed bij het vormgeven van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie zoals wij die tegenwoordig kennen en waar we van houden. De legende van Bernards vasthoudendheid en innovatieve flair leeft voort in The Bernard Series. Deze internationaal bekroonde boetiekserie is grondig eigentijds, ingewikkeld en volledig ongekend, samengesteld uit wijnen die dwingend individualistisch, soms oneerbiedig, maar altijd fascinerend zijn.

The Founders Series
The Founders Series is een exclusieve wijnserie ter ere van de grensverleggende oprichters van Bellingham, Fredagh en Bernard Podlashuk, liefdevol bekend als Freda en Pod. De gedurfde visie van dit powercouple, niet alleen voor hun iconische merk, maar ook voor de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie als geheel, liet een erfenis achter voor altijd. Een zeldzame grootheid en inspiratie zijn wat deze speciale wijnen proberen na te streven.

The Homestead Series
The Homestead Series heeft zijn naam te danken aan de hoeve in Franschhoek waar Bellingham in 1943 is gestart. In de Bellingham homestead zijn geweldige ideeën ontstaan en een groot aantal opmerkelijke en zeer succesvolle wijnconcepten uitgebroed. Het is een legendarisch punt in de Zuid-Afrikaanse wijngeschiedenis.